+31(0)85 4840600 | info@oilfield.nl

Gegarandeerde waarschuwingen door geavanceerde techniek

Minimel 95 automatisch alarmsysteem

Het Minimel 95 automatisch alarmsysteem van Schweizer Electronic wordt door Oilfield Rail & Road veelvuldig toegepast bij de beveiliging van werkplekken aan de railinfrastructuur. Het gebruik van Gegarandeerde Waarschuwingsapparatuur biedt de mogelijkheid om werkzaamheden op een hoog veiligheidsniveau uit te voeren zonder daarvoor moet worden uitgeweken naar nachten en/of weekenden. Bovendien kan de inzet van deze systemen, in veel gevallen, het aantal veiligheidspersoneel op de werkplek verminderen. In deze gevallen ontstaat dus een situatie die :

  1. Een hoger veilighiedsniveau biedt
  2. Goedkoper is
  3. Sociaal gezien grote voordelen biedt

Uiteraard wordt er, voordat gebruik wordt gemaakt van Gegarandeerde Waarschuwing, eerst een uitgebreide risicoanalyse gemaakt. Vervolgens wordt er door onze, bij Schweizer Electronic opgeleide en gecertificeerde ontwerpers, een gedetailleerd inzet-plan opgesteld ten behoeve van configuratie en plaatsing. De Minimel monteurs- en bedienaars, die ook allen door Schweizer Electronic zijn opgeleid en gecertificeerd zullen vervolgens de systemen voor u plaatsen en bedienen.

Geen werkplek is hetzelfde en ook de aard van de werkzaamheden kunnen bepalend zijn voor de wijze van inzet van het systeem. Het systeem kent dan ook verschillende varianten die aan diverse situaties zijn aan te passen en bij alle weersomstandigheden zijn te gebruiken.